Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

20:13, vineri, 27 martie, 2015

Spre atenția slujitorilor și credincioșilor din cuprinsul Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove

Recomandăm slujitorilor și credincioșilor din cuprinsul Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove să nu se lase porovcați de articolele apărute recent pe un site-pamflet din spațiul on-line autohton, în care sunt luate în derâdere practicile de cult ale Bisericii Ortodoxe, persoana Înaltpreasfințitului Mitropolit Vladimir, convingerile religioase ale slujitorilor și ale credincioșilor acesteia.

Considerăm că aceste articole, care, după cum afirmă autorii site-ului sunt expresia „satirei sănătoase”, nu sunt, de fapt, nimic altceva, decât o tentativă condamnabilă din punct de vedere moral asupra valorilor spirituale ale cetățenilor creștin-ortodocși din țara noastră.

Orice formă de comentare sau polemizare cu cei care au plasat pamfletele în cauză, nu le-ar face decât publicitate, motiv pentru care credem că ignorarea este cel mai civilizat și mai demn gest care poate fi făcut în această situație.

Totodată, sperăm că bunul simț va prima în activitatea redacției site-ului-pamflet, care ar trebui să conștientizeze gravitatea ofensei pe ce a adus-o atâtor și atâtor oameni care împărtășesc valorile Ortodoxiei.

Mai considerăm că libertatea de exprimare – element indispensabil al unei societăți civilizate – nu înseamnă și permisiunea de a batjocori cele mai sfinte valori ale majorității covârșitoare a cetățenilor Republicii Moldova.

Direcția Mitropolitană