Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

10:15, duminică, 26 august, 2012

Siria: creştinii din Aleppo în pericol

Armata siriană a recâştigat cartierele creştine din oraşul Aleppo după lupte grele cu rebelii, în  care au fost distruse mai multe case. „Am avut cele mai rele din viaţa noastră” a spus Sonia, soţia unui om de afaceri din partea de nord a oraşului, care este şi capitala comercială a Siriei, asociaţiei France Press.

 „Dacă aceste case ale noastre nu ar fi contruite ca nişte fortăreţe, noi am fi morţi. Intrarea este foarte rău avariată. Nu am putut dormi toată noaptea” a spus un resident din Telal.
Armata Siriană Liberă (rebelii) au încercuit cartierul Sulamaniyeh, unde majoritatea locuitorilor este creştin-armeană, loc unde sunt multe mănăstiri vechi şi Catedrala Greco-Catolică Melkită.

Episcopul Catedralei din Farhat Square, a fugit din cauza rebelilor, din cauza comentariilor sale pro-regimul lui Assad.

„Luptele de luni şi marţi au fost foarte violente, şi au durat multe ore până armata a reuşit să respingă rebelii” a spus un localnic. Câteva zeci de rebeli au fost luaţi prizonieri.

De vreme ce majoritatea suniţilor din Aleppo simpatizează cu rebelii, creştinii din centrul oraşului îl sprijină pe preşedinte, de frica islamizării ţării în eventualitatea plecării acestuia.

traducerea şi adaptarea: Pr. Ioan Valentin Istrati

www.persecution.org