Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

10:44, marți, 29 ianuarie, 2013

Sinodul Bulgar a stabilit procedurile de alegere a noului Patriarh

În data de 24 ianuarie 2013,  în cadrul reuniunii regulate a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe a Bulgariei, au avut loc discuţii pe marginea procedurii de selectare a celor trei episcopi – candidaţi pentru tronul patriarhal. Această procedură va fi urmată de o noua şedinţă a Sfântului Sinod, în zilele de 15 și 16 februarie 2013, când urmează să fie stabilite şi anunţate oficial numele celor trei ierarhi.
În sedinta din 24 ianuarie,  s-a discutat despre modalitatile de votare în alegerea acestor trei episcopi, menţionandu-se faptul ca îi vor fi aleşi de către o majoritate de două treimi din membrii Sfântului Sinod, ceea ce înseamnă ca cel puțin 10 voturi să fie acordate de membrii Sfântului Sinod.
Sfântul Sinod a mai discutat, de asemenea, și a mai decis cum să se voteze în alegerea Patriarhului, care va avea loc în ziua de 24 februarie 2013. Tot în aceasta şedinţă s-au făcut şi unele precizări privind stabilirea detaliilor de pregătire a alegerilor, stabilirea predicilor, a discursurilor, formularea felicitărilor, din ziua alegerilor și din ziua imediat următoare acestora, 25 februarie.
Totodata s-au purtat discuţii pe marginea vizitelor unor delegaţi ai Bisericilor ortodoxe locale, stabilindu-se atât numele persoanelor care vor fi responsabile cu recepţia, cât şi alte probleme legate de cazare, primire, dineuri, organizarea vizitelor delegaţiilor şi invitaţilor în lacaşurile ortodoxe sfinte din zona.

www.lacasuriortodoxe.ro