Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

10:33, luni, 15 decembrie, 2014

Sfântul Spiridon Patriarhul Bartolomeu a ajuns azi pe insula Corfu, lângă moaştele sfântului

Patriarhul Ecumenic Bartolomeu a ajuns în Corfu, în vestul Greciei, în semn de răspuns la invitația Arhiepiscopului Nectarie de Corfu, Paxos şi Insulele Diapontia de a vizita insula, ca parte a celebrării hramulului Sfântului Ierarh Spiridon.

Capul Bisericii Ortodoxe a fost primit în mod oficial de către autoritățile locale, de reprezentanți ai Bisericii și numeroși cetățeni.

La sosirea sa, Patriarhul Ecumenic și-a exprimat sentimentele sale, afirmând că a fost foarte mișcat de primire și subliniind că insula Corfu acționează ca răscruce a oamenilor și civilizațiilor, invecinându-se la vest cu Italia și la est cu Albania.

El a menționat că misiunea Patriarhiei Ecumenice este vitală pentru întreaga lume, și nu doar pentru Ortodoxie, transmiţând un mesaj de „apropiere ecumenica și de cooperare”, conform unui raport Greek Reporter.

La scurt timp după sosirea sa, Patriarhul Bartolomeu a vizitat Catedrala Sfântul Spiridon, unde se află moaştele Sfântului Spiridon. Numeroase evenimente au fost programate în cursul vizitei Patriarhului Ecumenic, de patru zile, în insula grecească.

Ultima vizită oficială a unui Primat Ecumenic în Corfu a avut loc în urmă cu 51 ani, în 1963, prin fostul Patriarh, Athenagoras.

www.lonews.ro