Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

9:17, vineri, 12 octombrie, 2018

Seminar metodico-practic la disciplina Religie, în Protopopiatul Telenești

„Religia este dialogul intern dintre omenire şi Dumnezeu”. 
(Franz Werfel)

Miercuri, 10 octombrie, 2018, Gimnaziul din s. Băneşti, r. Telenești a fost gazda şi organizatorul Seminarului raional metodico-practic la disciplina Religie.

La seminar au participat 20 de cadre didactice, preoţi din instituţiile educaţionale din raion.

Transmiterea valorilor spirituale şi formarea caracterului moral-religios se realizează în mai multe circumstanţe şi de către mai multe instanţe. Astfel, de educaţia religioasă sunt responsabili mai mulţi factori principali, dintre care amintim: Familia, Biserica şi Şcoala.

Familia creştină joacă un rol deosebit de important în educarea caracterului moral-religios, deoarece în mijlocul familiei începe educaţia copilului. Aici se pun bazele abecedarului creştin şi tot aici prind contur valorile morale ale viitorului adult.

Aceste şi alte idei, concepte au fost motiv de discuţie şi dezbatere în cadrul seminarului. Important, copilul începând cu cea mai fragedă vârstă să conştientizeze ideea de credinţă, valoare, principiu de viaţă.

La seminar a fost prezentă doamna Alina Pascaru, Şeful Direcţiei Generale Educaţie, care a venit cu un cuvânt de salut, punctând aspectele importante puse în discuţie privind educaţia moral-religioasă în Şcoală şi relevanţa acestor subiecte.

Protopopiatul Telenești