Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

16:44, vineri, 12 ianuarie, 2018

Să împărtășim Lumina Sărbătorilor cu cei din jur

Iubiți credincioși!

Lumina Nașterii Domnului care ne încălzește în aceste zile să strălucească peste noi întreaga noastră viață! Adevăratul Păstor, Domnul nostru Iisus Hristos, a venit ca turma Lui să aibă viață, și să o aibă din belșug (Ioan 10, 10).

Toate darurile de care ne bucurăm în lume, ne sunt date de Dumnezeu. Noi suntem doar utilizatorii lor, nu și proprietarii. De aceea, în învățătura creștină se spune că cel care își însușește bogăția, fără a-I mulțumi Creatorului și fără a împărți din belșugul său cu alți oameni, este un fur.

În acest context, Sectorul Sinodal Asistență Socială și Caritate a Bisericii Ortodoxe din Moldova îi îndeamnă pe toți credincioșii să fim adunători de comori cerești, prin participarea la faptele milosteniei creștine.

Aceste fapte pot fi multiple – de la lucrări de voluntariat în timpul liber, la donații financiare și materiale pentru cei aflați în dificultate.

Îl puteți ajuta pe preotul paroh prin oferirea serviciilor de voluntariat pentru îngrijirea unor enoriași în vârstă, solitari sau grav bolnavi. Îl puteți, de asemenea, întreba dacă în parohie sunt familii care ar avea nevoie de sprijin, și să instituiți un patronaj asupra acestora, susținându-i atât în creșterea duhovnicească, cât și la întrunirea anumitor necesități economice sau gospodărești.

De asemenea, vă rugăm să nu rămâneți indiferenți, și să răspundeți apelurilor noastre privind ajutorul de caritate pentru susținerea unor persoane grav bolnave – copii și maturi. Aceste apeluri le lansăm în colaborare cu portalul de gândire și spiritualitate creștin-ortodoxă Moldova Ortodoxă în rubrica „Fericiți cei Milostivi” sau „Caritate”, precum și în colaborare cu Radio Logos.

Pentru informații și propuneri, rugăm să contactați pe

Preotul Constantin Cojocaru, la nr. de telefon +373 (0) 69063853 sau prin email: pr.constantincojocaru@gmail.com

Bunul Dumnezeu să ne ajute și să ne întărească!

Sectorul Sinodal Asistență Socială și Caritate