Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

12:31, miercuri, 10 decembrie, 2014

Renumita Icoană Umilenie a Maicii Domnului a poposit în Georgia

Renumita icoană făcătoare de minuni a Maicii Domnului „Umilenie” (A Milostivirii / A Tandretii) s-a aflat pentru câteva zile în Georgia.

Cu binecuvântarea Mitropolitului de Borjomi și Bakuriani, Serafim (Djodjua), icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului „Umilenie” a ajuns în Borjomi.

Icoana este o copie exactă a celei în fața căreia se ruga Sfântul Serafim de Sarov, venerat în Georgia.

Cu această ocazie, Mitropolitul Serafim a spus: „Numele acestei icoane este cunoscut în întreaga lume ortodoxă. Icoana vine din orașul în care s-a născut și a crescut Sfântul Serafim de Sarov. Ea a mai poposit în Grecia, România și Bulgaria, precum și în alte țări.

Este pentru prima dată în Georgia și în Borjomi. Suntem foarte fericiți. Noi credem că, prin această icoană, vor fi binecuvântate orașul nostru și întreaga Georgie”.

Conform publicatiei ortodoxe ruseşti Pravoslavie, preotul care a însoțit icoana a spus: „această icoană este izvorâtoare de mir (ulei parfumat) deja de 15-16 ani. Mulți oameni sunt vindecați, minunile sunt nenumărate”.

Icoana a poposit în Biserica Sfântul Nicolae. Fluxul credincioșilor veniţi să se închine a continuat pe parcursul întregii nopţi. Icoana rămâne o săptămână în această biserică.

Aceasta este de fapt o reproducere a icoanei „Umilenie”, care a fost inclusă într-un calendar, achiziționat de către credincioși, în 1994, dintr-un magazin din Lokot, în regiunea Briansk, Rusia.

În 1999, ea a început brusc să emane un parfum puternic, iar credincioșii au înramat-o şi au chemat un preot să săvârşească Acatistul Maicii Domnului în fața ei. De atunci, icoana continuă să izvorască mir, cu excepția perioadei Postului Mare.

www.lonews.ro