Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

luni, 12 octombrie, 2015

Religia în școală, atacată și în Grecia. Arhiepiscopul Ieronimos al Atenei: dușmanii ne-au invadat casa

Cu ocazia unui proiect de lege recent, care să faciliteze retragerea elevilor de la ora de religie în şcoală, Arhiepiscopul Ieronimos al Atenei  a spus, în timpul ultimei sesiuni a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe a Greciei:

„Incidentul recent privind educația religioasă, mi-e teamă că reprezintă vârful aisbergului. Se pare că ‘prietenii’ noștri, de aici și din Europa, profitând de situația noastră economică dezastruoasă, nu renunţă, în soluționarea relațiilor noastre economice, să caute mai degrabă să schimbe societatea noastră greacă, prin toate mijloacele, începând cu şcolile noastre”.
„Tragedia este că dușmanii noștri nu mai sunt departe și în afară. Ei sunt chiar în interiorul zidurilor noastre. Îi vedem, îi simțim”, a declarat primatul, adăugând că „guvernul elen s-a angajat într-o serie de reforme și de măsuri impuse de legislația internațională și de creditori, cu scopul schimbării societății noastre și diminuării rolului istoriei și tradițiilor noastre, desfiinţând instituția familiei, impunând lucruri stricăcioase, degradând în continuare limba noastră și arătând desconsiderare faţă de civilizaţia noastră veche de secole, faţă de țara noastră, faţă de credința noastră”.
Arhiepiscopul a cerut ierarhiei Bisericii Ortodoxe a Greciei și clerului loial poporului grec, să devina „baraje” și „metereze” împotriva acestei stări de fapt.