Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

11:36, joi, 24 mai, 2012

Probleme sociale discutate în cadrul unei conferinţe la Rezina

La 23 mai 2012, Casa de Cultură a oraşului Rezina, a fost gazda Conferinţei privind problemele sociale şi depăşirea lor, printre care HIV/SIDA şi Tuberculoza, fiind însoţită şi de o expoziţie foto a ONG-lui “Speranţa Terrei“, Bălţi. Conferinţa a fost organizată de Secţia Ftiziopneumologie din cadrul Spitalului raional Rezina. Această conferinţă a fost susţinută de către Consiliul şi Administraţia locală, care deja în fiecare an obişnuiesc a face astfel de întruniri.
La eveniment au participat dna Eleonora Graur, preşedintele raionului Rezina, dl Valeriu Ciorici, vicepreşedinte, dna Nina Postu, medic ftiziopneumolog şi coordonator al Centrului Comunitar de Tuberculoză, r. Rezina, dna Sofia Alexandru, vice-director a Spitalului Ftiziopneumologic din or. Chişinău, dl Ştefan Gheorghiţă, director Centru HIV/SIDA, or. Chişinău, medici, primari de localităţi şi clerul Protopopiatului Rezina.
Cei prezenţi au rămas impresionaţi de copiii Grădiniţei Nr. 5 din or. Rezina, care au încercat să explice simptomele şi metodele de prevenire a Tuberculozei.
Protoiereul Ghenadie Boldişor, secretar al Protopopiatului Rezina, a prezentat un raport privind implicarea Bisericii Ortodoxe în combaterea şi prevenirea acestor maladii, mentionând atitudinea Bisericii faţă de problemele sociale. Părintele a menţionat că întru depăşirea lor este necesară predarea religiei în şcoală şi promovarea unei educaţii în spiritual moralei creştine, participarea la Tainele Bisericii si o colaborare cu Biserica a tuturor instituţiilor abilitate de sănătate şi educaţie.