Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

16:05, duminică, 3 ianuarie, 2016

Prin rugăciune, spre marele praznic al Naşterii Domnului nostru Iisus Hristos

_MG_0550

În Duminica dinaintea Nașterii Domnului la Catedrala Mitropolitană din inima Chișinăului a avut loc un fastuos serviciu divin oficiat în dimineața zilei de către Înaltpreasfinţitul Mitropolit Vladimir şi mai mulţi slujitori ai Altarului.

În aceste ultimele zile de post credincioşii au venit să plece genunchii în rugăciune spre a cere Bunului Dumnezeu să-i învrednicească de a se face părtaşi ai minunii din ieslea Betleemului. Numărul mare de creştini care au venit să petreacă ziua de azi după îndemnurile şi învăţătura Sfintei Biserici, demonstrând o dată în plus credincioşia şi responsabilitatea pe care o au oamenii noştri faţă de evenimentele care punctează în mod deosebit viaţa noastră duhovnicească.

To în această duminică, diaconul Filaret Marcu s-a învrednicit de hirotonie în treapta preoţească, fiind rânduit de a fi cleric în parohia cu hramul „Sf. Prooroc Ioan Botezătorul” din mun. Chișinău (Protopopiatul Chișinău, sectorul II), primind binecuvântarea Întâistătătorului de a păstori credincoşii spre limanul mântuirii şi a vieţii veşnice întru Hristos.

Mulţumind Înaltpreasfinţiei Sale pentru această mare cinste, tânărul slujitor a asigurat Mitropolitul de seriozitatea şi responsabilitatea cu care se va trudi pe ogorul Domnului spre binele creştinilor şi a Bisericii Ortodoxe din Moldova.

În continuare credincioșii au fost îndemnați să urmeze până la capăt sfântul post pentru a se putea bucura de plinătatea bucuriei Nașterii Domnului Hristos și să nu se dedea la careva excese, ci să trăiască cumpătat, în rugăciune și dragoste față de aproapele.

La final, soborul preoțesc a oficiat un Tedeum de mulțumire Domnului pentru toate binefacerile Sale cele cerești.

Biroul de presă al Mitropoliei