Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

17:43, vineri, 12 octombrie, 2012

Preoții militari, avansați în grad

Un grup de peste 20 de preoți militari au fost avansați astăzi de către Ministrul Apărării al Republicii Moldova, domnul Vitalie Marinuța, în gradele de locotenent și locotenent major pentru activitatea merituoasă cu caracter moral-spiritual efectuată în rândurile ostașilor Armatei Naționale.

Ceremonia s-a desfășurat în cadrul Brigadei de Infanterie Motorizată nr. 2 “Ștefan cel Mare și Sfânt” din Chișinău, în prezența ÎPS Mitropolit Vladimir și ai superiorilor contingentului militar din cadrul Brigăzii.

Cu acest prilej, Înalt Prea Sfinția Sa a oficiat un Te-Deum, rugându-se pentru pacea și liniștea țării, precum și pentru Armată și conducerea acesteia, care stă de veghe spre buna viețuire a întregului popor.

În alocuțiunea sa, domnul Ministru a dat o apreciere deosebită activității preoților militari, declarând că slujitorii Bisericii îi ajută pe soldați să găsească acea motivație și întărire spirituală, indispensabilă celor care vor să-și servească Patria cu bărbăție și dăruire.

La rândul său, Mitropolitul Vladimir a mulțumit domnului Vitalie Marinuța și tuturor celor responsabili, pentru că vin în întâmpinarea slujitorilor altarului și le facilitează calea de a-și îndeplini activitatea misionară printre militari, contribuind astfel la menținerea și propășirea ideii de luptă prin credință, care a fost crezul străbunilor noștri de-a lungul timpului, dăinuind și astăzi prin cei ce știu să-și cinstească trecutul, să prețuiască prezentul și să privească cu încredere spre viitor, având în minte și în inimă credința de nestrămutat în puterea Crucii.

La final, militarii au primit căte o Carte de rugăciuni pentru ostași, tipărită cu binecuvântarea Înalt Prea Sfinției Sale și prin suportul tehnic al Ministerului Apărării.

După eveniment a urmat un serviciu divin în capela din incinta BIM 2, în timpul căruia Pr. Gheorghe Gavrilița și Pr. Corneliu Dobrogeanu au fost decorați de către Întâistătător cu dreptul de a purta Mitră, în semn de apreciere pentru eforturile depuse în calitate de preoți militari.