Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

22:14, marți, 2 septembrie, 2014

Prăznuirea Sfinților Mucenici Flor și Lavru la Școala Republicană de Hipism

P1020588

Acești Sfinți Mucenici sunt socotiți protectorii cailor. De ziua prăznuirii Sfinților Mucenici Flor și Lavru, 31 august la Şcoala Republicană Specializată de Hipism şi Pentatlon Modern a avut loc prima ediție a concursului Național Republican la premiul Sf. Mcc. Flor și Lavru.

Această sărbătoare are un ecou mondial. În unele țări, decenii la rând la școlile specializate de Hipism se organizează diferite concursuri cu caii și competiții cu aprecieri. La prima ediție a concursului Republican din cadrul școlii au participat copiii și colaboratorii școlii cu diferite prezentări și competiții. Au fost apreciați cu diplome și medalii participanții cît și caii pentru ținută și frumusețe.

La deschiderea sărbătorii au fost prezenți Preotul Marin Cij, Paroh al bisericii cu hramul „Sfîntul Arhanghel Mihail” împreună slujitorii, Protodiaconul Ioan Cij și Diac. Veaceslav Bodarev, care au venit cu un cuvînt de salut și felicitare către participanți, coloboratori și cei prezenți la sărbătoare. Deasemenea părintele Marin alături de Dl Petru MOISEI, Directorul Școlii Republicane de Hipism, și Dl Constantin CHELEȘ, Directorul Întreprinderii de Stat ”At-Prolin” Ceadîr Lunga, a făcut parte în comisia juriului de apreciere și de înmînare a diplomelor, medaliilor și cupelor pentru participanți la concurs.

Este de menționat faptul că în acea zi a fost prezentată și expoziția Republicană de porumbei și păsări, care deasemenea în fiecare an sunt așteptați în această zi pentru a înfrumuseța sărbătoarea.

Sursa: http://protopopiatchisinau.md/