Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

14:15, joi, 10 mai, 2012

Poveţe creştine pentru elevi din liceele capitalei

Elevii liceelor “Lev Tolstoi”, “Literrarum” şi “Iulia Haşdeu” din Chișinău au avut astăzi parte de întâlniri cu Părintele Maxim Radu-Tataru şi Diaconul Ioan Cij, care au vorbit tinerilor despre comportamentul şi viaţa creştină, avantajele morale şi spirituale ale acestora şi ispitele care apar de obicei în calea unui tânăr sau a unei tinere.

Discuţia a avut un caracter foarte dinamic, liceenii adresând mai multe întrebări actuale pentru vârsta lor şi primind răspunsurile necesare pentru căutările lor sufleteşti.

Această întâlnire a fost una utilă şi pentru profesorii prezenţi, care au avut posibilitatea să înţeleagă mai bine vocaţia de pedagog din perspectiva învăţăturii Bisericii.

La final, toţi participanţii la discuţii au primit în dar cruciuliţe, pliante cu „Imnul Dragostei” şi calendare, spre a le aduce aminte de această întâlnire de suflet şi spre întărire sufletească.

Menţionăm că pe parcursul întregii Săptămâni a Tineretului au loc lecţii de cateheză cu elevii  mai multor instituţii de învăţământ din ţară, scopul cărora este de a contribui la educaţia generaţiei în creştere în duhul învăţăturii creştine.

Tot în această zi au fost vizitate alte 15 instituţii atât din Chişinău, cât şi din raioanele Străşeni, Rezina şi Şoldăneşti.