Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

11:01, joi, 23 august, 2012

Pompierii sârbi povestesc despre minunea stingerii incendiului de la Mănăstirea Hilandar

Şeful departamentului a povestit cum o ploaie uriaşă, ca un potop, s-a revărsat din cer peste pământurile pârjolite, atunci când situaţia părea disperată, şi – minune de la Dumnezeu – a stins focul care se apropiase ameninţător la 1 km de mănăstire.

Primul Ministru al Serbiei, Dl Ivica Dacic şi Preasfinţitul Andrei de Remesiana au mulţumit detaşamentului de pompieri sârbi care au participat la stingerea incendiului de pe Sfântul Munte Athos, de lângă Mănăstirea Hilandar.

Liderul pompierilor, Goran Nikolić a spus că oamenii săi împreună cu colegii lor greci au reuşit să stingă focul de lângă Mănăstirea Hilandar, fără să doarmă, zi şi noapte timp de câteva zile, având şi ajutorul călugărilor de la mănăstire şi de la chiliile din împrejurimi.

Preasfinţitul Andrei de Remesiana i-a numit eroi pe pompierii participanţi la misiunea de stingere a incendiului, iar şeful departamentului a povestit cum o ploaie uriaşă, ca un potop, s-a revărsat din cer peste pământurile pârjolite, atunci când situaţia părea disperată, şi minune de la Dumnezeu a stins focul care se apropiase ameninţător la 1 km de mănăstire.

Traducerea şi adaptarea: Pr. Ioan Valentin Istrati

www.spc.rs