Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

21:35, miercuri, 15 august, 2012

Pelerinaj pe biciclete la mănăstirea Căpriana

Recent, cu binecuvântarea Înalt Prea Sfințitului Mitropolit Vladimir, s-a desfășurat un pelerinaj pe biciclete din localitatea Ghidighici, până la mănăstirea Căpriana. La eveniment au participat peste 20 de tineri în frunte cu Prot. Maxim Melinti, parohul bisericii “Acoperemântul Maicii Domnului” din Ghidighici și inițiatorul acestui proiect.

Întrebat despre faptul cum i-a venit această idee, părintele Maxim a declarat că s-a gândit că ar fi bine să se organizeze un eveniment prin care să se combine grija de sănătatea sufletească și cea trupească; a primit binecuvântarea Întâistătătorului și a lansat anunțul, iar doritorii de a participa la pelerinaj nu au întârziat să apară.

După parcurgerea unui traseu de aproximativ 70 km, pelerinii au ajuns la mănăstirea “Adormirea Maicii Domnului” din s. Căpriana, unde au fost întâmpinați de nevoitorii așezământului monahal, au săvârșit o rugăciune de mulțumire, după care au participat la o excursie, fiind familiarizați cu istoria mănăstirii și modul de viață monahal.

Participanții s-au arătat mulțumiți de idee și au menționat că așteaptă cu nerăbdare o nouă ediție a pelerinajului. În această ordine de idei, Prot. Maxim Melinti a menționat că în cel mai scurt timp va fi stabilit un nou traseu, la o altă mănăstire din țară, pentru care se va face o mediatizare mai largă, în speranța că numărul participanților va fi considerabil mai mare.