Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

10:48, miercuri, 1 iulie, 2015

Patriarhul Rusiei a oficiat slujba înmormântării pentru Evgheni Primakov

În Catedrala Adormirea Maicii Domnului din Mănăstirea Novodevichy din Moscova, Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, Kirill, a oficiat Slujba Înmormântării pentru Evgheni Primakov, fost şef al serviciilor de spionaj KGB şi fost Prim-Ministru al Federaţiei Ruse.

Sanctitatea Sa a fost însoțit de Mitropolitul Juvenalie de Krutitsy și Kolomna, şi de Episcopul Serghie de Solnechnogorsk, alături de alţi clerici ai Moscovei.

La slujba au mai participat şi Președintele Federației Ruse Vladimir Putin şi alţi miniştri şi oficiali.

După citirea Evangheliei, Sanctitatea Sa Patriarhul Kirill a adresat publicului un cuvânt, în care a amintit: „A fost, fără îndoială, o persoană talentată, care a primit o educație excelentă, fiind remarcabilă în toate pozițiile. Dar, ceea ce a fost cel mai surprinzător: Primakov a lucrat în diferite poziții guvernamentale, în diferite epoci istorice. El a fost un om de stat remarcabil din fosta Uniune Sovietică, în timpul perestroikăi”.

„Despre astfel de oameni se spune că au fost mari diplomaţi, mari oameni de stat. Dar cel mai bine este să spunem că aceasta a fost un om mare, care a trăit în spiritul adevărului și, prin urmare, după legea lui Dumnezeu”.

După slujba, o procesiune funerară a avut loc până la Cimitirul Novodevichy, unde fostul demnitar a fost înmormântat.

www.lonews.ro