Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

9:48, joi, 11 aprilie, 2013

Ofițeri ai Unității Militare 1001 au primit Sfânta Împărtășanie

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Circa 160 de ofițeri ai Unității Militare 1001 a Departamentului Trupurelor de Carabinieri  au păşit pragul bisericii „Învierea Domnului” din incinta mănăstirii Doina,  pentru a se spovedi şi a primi Taina Împărtăşaniei.

Preoţii Nicolae Tudoreanu și Egum. Spiridon (Marin) au săvârşit rugăciunile cuvenite înainte de mărturisire, după care fiecare soldat în parte a venit în scaunul spovedaniei. La slujbă au participat și ofițerii din cadrul instituției în frunte cu locotenent-colonelul Alexandru Grosu.
A fost săvârșită Liturghia Darurilor mai înainte Sfinţite, după care înainte de Sfânta Împărtăşanie Egum. Spiridon a rostit un cuvânt de învăţătură despre importanţa şi roadele Tainelor Spovedaniei şi Împărtăşaniei în viaţa credincioşilor. Părintele s-a referit şi la specificul vieţii duhovniceşti a unui militar, venind cu sfaturi utile pentru activitatea de zi cu zi.

Acest eveniment se înscrie în şirul de acţiuni stabilit în acordul de colaborare dintre Biserică şi MAI, demonstrând încă odată strânsa legătură dintre aceste două instituţii şi grija Bisericii pentru apărătorii patriei.