Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

7:42, vineri, 15 iunie, 2012

Oamenii de ştiinţă încep să testeze şi să avorteze copii pe baza celor 3 500 de „erori genetice”

Celebrul film SF Gattaca, lansat în 1997, înfăţişează o lume a viitorului în care oamenii modificaţi genetic, posedând anumite caracteristici superioare sunt preferaţi oamenilor obişnuiţi, concepuţi natural şi consideraţi inferiori. Dar iată că în numai 15 ani de la apariţia filmului acest scenariu a devenit realitate întrucât ştiinţa a descoperit o nouă metodă de testare a fetuşilor împotriva a 3 500 aşa-numite „defecte” genetice.

Ziarul britanic Telegraph semnalează, într-un articol publicat săptămâna trecută, că o echipă de cercetători de la Universitatea Washington (UW) din Seattle a conceput o metodă de examinare a codului genetic al fetusului uman pe baza unei probe de sânge recoltată de la mama şi a unei probe de salivă recoltată de la tata. Cantităţile infime de ADN liber prezent în aceste probe permit cartografierea întregului cod genetic al copilului şi determinarea trăsăturilor pe care acesta le va avea în momentul naşterii.

Unii bebeluşi prezintă în mod natural, de la naştere, o mutaţie numită „de novo”, mutaţie care se persupune că este în legătură cu anumite defecte genetice precum sindromul Down sau fibroza chistică. Acest tip de mutaţii nu se transmit în mod normal de la părinţi la copii ci se dobândesc în diferite circumstanţe, inclusiv prin vaccinare sau expunere la poluanţii din mediu.

În 39 din cele 44 de cazuri testate, cercetătorii aceastei universităţi au fost capabili să identifice cu precizie, înainte de naştere, mutaţiile „de novo” pe care urmau să le sufere bebeluşii după naştere. Este deci foarte posibil ca pe măsură ce această tehnologie va fi din ce în ce mai accesibilă părinţilor, să ne trezim ca înfricoşatorul scenariu al filmului Gattaca, în care numai fetuşii cu o dispoziţie genetică ‚superioară’ primesc permisiunea să trăiască şi să crească, a devenit realitate.

“Acest studiu deschide posibilitatea testării întregului genom al fetuşului uman pentru depistarea a mai mult de 3 000 de boli monogenice (produse de mutaţia unei singure gene) printr-un simplu test non-invaziv” a declarat Dr. Jay Shendure, cercetătorul principal al proiectului publicat. Cu toate acestea echipa lui a adăugat că “incorporarea acestui nivel de informaţie în decizia prenatată ridică multe probleme de ordin etic care trebuiesc analizate cu multă atenţie atât la nivelul comunităţii ştiinţifice cât şi la nivelul societăţii”.

Testarea genetică va duce la înmulţirea avorturilor, răspândirea eugenismului şi la o cultură a suprimării genetice de clasă.

Când ştiinţa începe să aducă modificări fiinţei umane pornind de la percepţia subiectivă ca anumite trăsături sunt dezirabile şi altele nu, ‘cutia pandorei’ a tehnicilor de control a populaţiei care vor naşte de aici, nu se va mai putea închide. În căutarea ‘copilului perfect’ părinţii vor fi mult mai dispuşi să avorteze fetuşii cu erori ‘genetice’ şi să conceapă alţii până când îl obţin pe acela pe care şi-l doresc.

Pe măsură ce sistemul de sănătate controlat de guvern devine realitate, doctorii aflaţi sub controlul statului ar putea să le spună la un moment dat părinţilor că nu le este îngăduit să aibă copii imperfecţi întrucât tratamentele inevitabile generate de starea lor ar fi prea costisitoare. Cu alte cuvinte avorturile forţate pot deveni o normalitate dacă tehnicile de testare genetică precum cea dezvoltată de UW se răspândesc.

Dar ceea ce este cel mai important, înmulţirea copiilor genetic „superiori” va conduce mai mult ca sigur la apariţia unei clase de cetăţeni superiori din punct de vedere genetic care se vor considera deasupra celor cu trăsături genetice inferioare. Aceasta este exact ceea ce s-a întâmplat şi în filmul Gattaca, unde oamenii „inferiori”, cu imperfecţiuni naturale nu-şi puteau găsi de lucru şi erau trataţi ca cetăţeni de mâna a doua.

Deci în loc să se preocupe de astfel de probleme, cercetătorii ar face mult mai bine dacă s-ar concentra pe găsirea unor metode de eliminare a miilor de substanţe chimice netestate aflate în produsele alimentare

S-a demonstrat ca aceste interferente umane sunt direct răspunzătoare de apariţia anomaliilor genetice la oameni şi reprezintă numai câteva din multele cauze care pot produce mutaţiile „de novo”. Dacă fetuşii nu ar fi expuşi substanţelor chimice precum Bisfenolul A, erbicidelor pe baza de glifosat (Roundup), organismelor modificate genetic şi adjuvantilor chimici pe baza de mercur din vaccinuri precum Thimerosalul şi aluminiul, mulţi dintre ei nici nu ar avea aceste defecte.

Cercetările recente au indicat că anomaliile genetice apărute ca urmare a expunerii la anumite substanţe chimice se transmit din generaţie în generaţie printr-un proces numit epigeneză, chiar dacă generaţiile următoare nu au fost ele însele expuse acestora.

Aceasta înseamna că toxinele produse de om precum cele cu care se stropesc culturile agricole, care se adaugă în preparatele alimentare, care se adaugă în apă sau cele care se folosesc în industira mobilei şi a altor produse de consum produc o vătămare flagrantă a genomului uman.

Dar ştiinţa preferă să ignore evidenţa şi, în schimb, să conceapă tehnologii care vor permite sistemului să-i filtreze pe cei ‚indezirabilii’ din punct de vedere genetic imediat după concepţie.

Ceea ce Hitler şi alţi tirani dezaxaţi din trecut au încercat să obţină prin violenţa, devine astăzi posibil prin intermediul geneticii, sub pretextul ‚progresului ştiinţific’.

www.saccsiv.wordpress.com