Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

22:09, vineri, 25 ianuarie, 2013

O oră de suflet la grădiniţa nr.6, din or. Rezina

La începutul acestei săptămâni, la Grădinița nr.6 “Cocoşelul de aur”, or. Rezina , s-a desfășurat o oră deschisă condusă de către Protoiereul Stanislav Atatmanenco şi d-na Maria Gondrea, educatoare la această grădiniţă, consacrată  datinilor și obiceiurilor de iarnă.

Printre obiectivele acestei manifestări artistice se numără: promovarea creațiilor folclorice autentice specific zonei; educarea copiilor în spiritul cunoașterii, respectării și transmiterii tradițiilor și obiceiurilor de iarnă locale.

   La ora deschisă organizată de Grădiniţa nr.6 din Rezina in parteneriat cu biserica ortodoxă “ Înălţarea Domnului “, din oraş, au participat copiii din grupa mare nr. 12 , care au prezentat  obiceiurile specifice sărbătorilor de iarnă, iar în calitate de invitaţi au fost educatorii şi părinţii.

Copiii, dar şi cântăreţii de la  biserica sus-numită  au interpretat căntece şi colinde deosebite delectând astfel pe toţi prezenţi.

După tradiția strămoșească, colindătorii au fost răsplătiți cu crăciunei, pregătiţi  de către micuţi.

Tradiţiile constituie una din valorile inegalabile ale poporului nostru şi avem datoria de a le păstra şi de a le transmite generaţiilor viitoare. Făcându-le cunoscute copiilor, ei află tradiţiile şi obiceiurile specifice neamului căruia îi aparţin, trăiesc sentimente de dragoste, respect, admiraţie şi mândrie faţă de frumos.