Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

vineri, 3 august, 2012

O Biserică-muzeu din Cipru lăsată să piară

Biserica Sfântul Arhanghel Mihail din Kyreneia este lăsată în părăsire. Ea se află în Ciprul de Nord, teritoriu ocupat de către turci în anii 70, acolo unde Bisericile creştine sunt lăsate la mâna hoţilor de materiale de construcţie, a profanatorilor ori folosite în scopuri non-religioase.

Biserica a fost construită în 1860 şi a fost până de curând ca Muzeu de Icoane, fiind restaurată. Conform cotidianului cipriot turc „Kipris”, tencuiala a căzut de pe zidurile bisericii, iar curtea înconjurătoare este plină de ierburi sălbatice de o înălţime impresionantă. Spinii au ajuns până la ferestrele bisericii.

În acest locaş creştin se află o mulţime de icoane de mare valoare din diferite regiuni ortodoxe şi din diferite perioade. Turiştii creştini care vin aici sunt surprinşi de lipsa de preocupare a autorităţilor faţă de acest muzeu al creştinătăţii, arată cotidianul turc.

Kipris vorbeşte şi despre nemulţumirea turcilor din această regiune care condamnă indiferenţa oficialilor şi privează regiunea de un punct turistic remarcabil.

www.romfea.gr