Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

vineri, 8 februarie, 2013

Noii recruți ai Armatei Naționale au primit binecuvântarea preotului

DSC02526

În cadrul Brigăzii de Infanterie Motorizată BIM-2 „Ștefan cel Mare și Sfânt”, la ceremonia de încorporare a noilor recruți au participat câțiva preoți din partea  Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove în frunte cu Protoierel mitrofor Gheorghe Gavrilița.

După oficierea unui moleben pentru sănătate, părintele Gavrilița în luarea sa de cuvânt a menționat că apărarea patriei este un lucru binecuvântat de Dumnezeu. Sfinția sa a declarat că un ostaș nu poate fi un apărător deplin al țării dacă nu își pune încrederea în atotputernicia și bunătatea lui Dumnezeu. De aceea tinerii au fost îndemnați să participe la serviciile divine regulat, să-și pună nădejdea în Domnul și să nu uite că rugăciunea este cea mai de nădejde armă și pavăză.

Efortuirle depuse de preoții militari spre educarea spirituală și civică a ostașilor Armatei Naționale sunt înalt apreciate de către oficialii Ministeului Apărării, fapt pentru care colaborarea dintre această instituție și Mitropolia Moldovei devine tot mai strânsă și capătă o amploare tot mai mare.