Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

7:17, sâmbătă, 27 aprilie, 2013

Mici, dar cu suflet mare

Bisericile pline de copii sunt frumoase, sunt dătătoare de speranţă, aducătoare de normalitate şi se prezintă ca nişte tablouri mustrătoare pentru adulţii care lipsesc frecvent de la sfintele slujbe. Imaginea mamelor cu prunci în braţe ori ţinându-i de mână în drum spre altar cu pomelnice şi mai ales la Sfânta Împărtăşanie este de-a dreptul cuceritoare.

În postul premergător marelui Praznic al Învierii Domnului, cei aproximativ 280 de copii ai Grădiniţei „Cocoşelul de aur„ , din or. Rezina , cu mic şi mare, însoţiţi de educatoarele lor şi de directorul instituţiei, au participat la Sfânta Liturghie oficiată de Prot.  Stanislav Atamanenco şi Prot. Mitr. Serafim Nadolcschi. Copiii s-au rugat împreună cu preoţii şi au primit apoi Sfânta Împărtăşanie, primenindu-şi astfel sufletele pentru a întâmpina cum se cuvine Praznicul Învierii Domnului.

Copiii  au dovedit maturitate , au aşteptat cu răbdare si nemâncaţi împărtăşania cu Trupul şi Sângele Domnului, care, aşa cum se ştie, trebuie primită pe nemâncate.

Părintele Stanislav, a adresat un cuvânt celor prezenţi, în care i-a îndemnat pe copii să participe la slujbele religioase, să fie prezenţi la biserică alături de părinţii lor . După oficierea serviciului divin au fost împărţite iconiţe tuturor copiilor .