Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

13:38, sâmbătă, 19 august, 2017

Mesajul de condoleanţe al ÎPS Mitropolit Vladimir, adresat în legătură cu trecerea din această viaţă a Prot. Mitr. Mihail Roșca

Am aflat cu multă durere de trecerea din această viaţă a vrednicului slujitor al Bisericii noastre, Prot. Mitr. Mihail Roșca.

Iubit de cei din jur, Părintele Mihail reprezintă pentru cei care l-au cunoscut, modelul de slujitor smerit și dedicat total slujirii Sfântului Altar. Înnobilat de virtuţi, era în același timp foarte discret și manifesta o cumsecădenie specială față de toți.

Toată viaţa şi-a dedicat-o Bisericii și familiei sale, implicându-se în multe activități, în care a dat dovadă permanent de verticalitate, hărnicie și dăruire, încercând peste tot să-i ajute pe cei de lângă el să înțeleagă care este rostul acestei vieţi.

Un vechi proverb ne spune că pomul bun se cunoaşte după roade. Putem vedea astăzi că rodirea Părintelui Mihail în cei 72 de ani de viață pământească și 38 de ani de slujire la Sfântul Altar a fost una bogată şi binecuvântată. Bunul Dumnezeu l-a binecuvântat pentru credinţa plină de iubire şi recunoştinţă.

În aceste momente de întristare şi doliu Vă aducem aminte cuvintele Sfântului Apostol Pavel: „Nu vă întristaţi ca cei care nu au nădejde; pentru că de credem că Iisus a murit şi a înviat, tot aşa (credem) că Dumnezeu, pe cei adormiţi întru Iisus, îi va aduce împreună cu El“ (1 Tesaloniceni 4, 13-14).

În acest ceas de vremelnică despărţire până la Învierea cea de obşte, ne rugăm Mântuitorului Hristos, Cel înviat din morţi, să odihnească cu drepţii sufletul adormitului robului Său Protoiereul Mihail, în lumina Împărăţiei Cerurilor, unde nu este durere, nici întristare, nici suspin, ci viaţă fără de sfârşit, iar familiei îndoliate şi tuturor celor care l-au iubit şi preţuit să le dăruiască mângâiere şi întărire sufletească.

Veşnica lui pomenire din neam în neam!

Cu arhierești binecuvântări și părinteşti condoleanţe pentru familia îndurerată,

†  Vladimir,

Mitropolit al Chișinăului și al Întregii Moldove

 * * *

Sâmbătă 19 august, începând cu ora 10.00 – Clopotele din curtea bisericii „Sf. Ier. Nicolae” din satul Neculăieuca, vor vesti momentul începerii slujbei de înmormântare a vrednicului de pomenire Prot. Mitr. Mihail (Roșca).

Înmormântarea părintelui va fi săvârșită  în sobor de preoți avându-l în frunte pe Preasfințitul Părinte Episcop Siluan, Episcop de Orhei, Vicar al Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove.

PC Părinte va fi înmormântat în cimitirul Mănăstirii Hirova din localitate.

Cei care l-au cunoscut pe părintele Mihail, își pot lua rămas bun de la el în această seară (vineri 18 august) de la ora 18:00, la Biserica „Sf. Ier. Nicolae” s. Neculăieuca. Părintele se va bucura de toţi aceia care cu discreţie, vor veni şi vor aduce recunoştinţa lor în rugăciune către Dumnezeu pentru sufletul său.