Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

23:32, sâmbătă, 8 noiembrie, 2014

Mănăstirea Sf. M. Mc. Dimitrie și-a sărbătorit hramul

În zi de sărbătoare, Mănăstirea Sf. M. Mc. Dimitrie și-a deschis larg porțile pentru a întâmpina cu aleasă bucurie pe Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir, care, avându-l drept coliturghisitor pe Preasfințitul Episcop Anatolie de Cahul și Comrat, a oficiat serviciul divin praznical, întru veselie duhovnicească și dragoste frățească.

Cu deosebită evlavie, Întâistătăorul, precum și toți cei prezenți, s-au închinat la icoana și chivotul cu părticele din moaștele Sf. Dimitrie, ajunse la Mănăstire prin bunăvoința confraților de credință din Grecia.

În timpul serviciului divin, Părintele Egumen Diodor, duhovnic al așezământului monahal, precum și Preacuvioasa Maică Stareță, au primit alese distincții bisericești, din partea Înaltpreasfinției Sale, pentru truda depusă în această Sfântă Mănăstire întru consolidarea celor bune și de folos sufletului.

După Liturghie, slujitorii și pelerinii, având pe Mitropolit în frunte au înconjurat sfântul lăcaș ascultând înțelepciunea Evangheliei lui Hristos, după care, Vlădica Vladimir s-a adresat către cinstita adunare cu un cuvânt de înțelepciune și de felicitare, îndemnând creștinii să culeagă neprețuitele mărgăritare din exemplul vieții Sfântului Mare Mucenic Dimitrie și să se bucure din plin duhovnicește de această mare sărbătoare.