Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

10:37, marți, 16 septembrie, 2014

Lecții cu subiecte anti-suicid și anti-dorg în cadrul Armatei Naționale

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Mitropolit Vladimir, în cadrul Brigăzii nr. 2 Ștefan cel Mare din Chișinău, un grup de preoți militari, compus din Prot. Mitr. Gheorghe Gavrilița, Pr. Grigore Costin, Pr. Alexandru Gavriliță și Pr. Ioan Tudoreanu, precum și profesorul de religie Iulian Butnaru, au vorbi în fața unui contingent de 500 de ostași despre problema suicidului și a drogului, explicând poziția Ortodoxă și soluțiile duhovnicești pentru aceste mari păcate. Ostașii s-au arătat foarte receptivi, implicându-se activ în discuții, demonstrând astfel că tinerii își doresc să fie bine informați asupra ocolirii acestor flageluri sociale, mai ales prin prisma învățăturii Bisericii Ortodoxe.

La eveniment a fost prezent și Comandantul de Brigadă, Domnul Colonel Mihail Olaru, precum și comandanți de unități și subunități, fapt ce denotă interesul sporit al superiorilor militari față de activitatea pastoral-misionară a slujitorilor BOM în cadrul Armatei Naționale, reflectată prin grija față de integritatea moral-spirituală a militarilor.

Având în vedere succesul acestei întruniri educaționale, organizatorii s-au arătat dispuși să organizeze și în continuare,  lunar, lecții video, care să abordeze cele mai importante subiecte de ordin duhovnicesc.