Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

16:30, marți, 23 iunie, 2015

Lansare de carte la București – „Athos. Însemnările netăcutelor cărări”, de Alexandru Rădescu

Joi, 25 iunie a.c., de la ora 19.00, la Librăria Bizantină din București se va lansa volumul „Athos. Însemnările netăcutelor cărări” de Alexandru Rădescu, apărut la Editura Doxologia a Mitropoliei Moldovei și Bucovinei. Invitați speciali vor fi: Costion Nicolescu și Cristian Curte.

 

Lucrarea „Athos. Însemnările netăcutelor cărări” este, așa cum notează autorul, un fel de volum II al „Jurnalului Athonit”, o continuare pentru cei care îşi doreau asta. Totuşi, o cu totul altă carte, care poate fi şi de sine stătătoare, fără a fi nevoie de cunoaşterea „primului volum” pentru a începe lectura. „Trebuie spus de la bun început că am îndrăznit aici şi ficţiune, nu doar jurnal, notele de călătorie şi experienţele personale fiind trecute şi printr-o accentuată literarizare, o altă cerinţă a entuziaştilor cititori”, a precizat Alexandru Rădescu.

„Athos. Însemnările netăcutelor cărări” de Alexandru Rădescu este „o carte în care stilul adoptat incită la lectură, cu o abordare „proaspătă” şi mereu surprinzătoare (în sensul cel mai bun al lucrurilor!), fără inhibiţii de formulare, fără artificii stilistice, care trece, uşor, „graniţa” însemnărilor exclusiv(e) de tip „jurnal de călătorie”, propunând un nou tip de percepţie, provocator, în aceeaşi măsură, atât pentru autor cât şi pentru cel care urmează să parcurgă pagina scrisă. În plus, o carte ce nu este gândită ca o analiză a fenomenului religios pe Muntele Athos, dar nu este nici o „repede privire” asupra acestui loc sfânt al Ortodoxiei” menționează Daniela Răducea, în Prefața cărții.

Alexandru Rădescu este licențiat în Jurnalism. Timp de aproape 11 ani s-a ocupat de pagina IT&C de la Jurnalul Naţional şi Jurnalul.ro, perioadă în care a fost desemnat „Jurnalistul IT&C al anului” în Gala Comunic@ţii Mobile (2008) şi a obţinut premiul „Tânărul Jurnalist al anului, secţiunea IT&C” (2010), eveniment organizat de Freedom House. În 2012 face primul drum la Athos şi în anul următor îi apare volumul „Jurnal athonit. Pagini de ucenicie” (co-autor, alături de Paul Slayer Grigoriu). Din noiembrie 2014 se concentrează pe proiecte personale: blogurile www.alexradescu.ro si www.umblarici.ro, precum şi „Heritage România”, derulat prin intermediul Asociaţiei Alexandrica, ONG înfiinţat în 2013. De asemenea, are în pregătire un prim volum de versuri.

Următoarea lansare a cărții „Athos. Însemnările netăcutelor cărări” de Alexandru Rădescu, organizată de Editura Doxologia, va avea loc la Iași, pe 3 iulie a.c., de la ora 16.00, la Muzeul Unirii.

www.doxologia.ro