Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

joi, 6 septembrie, 2012

Lansare de carte la Biblioteca Națională a Moldovei

Recent, Prot. Mitr. Nicolae Ciobanu, consilier Eparhial pentru cultură, a reprezentat Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove la lansarea Crestomației de literatură rusă contemporană pentru liceele și universitățile din RM, care a avut loc în cadrul programului Salonului internațional de carte dedicat cele de a 180-a aniversare a Bibliotecii Naționale a Moldovei.

Lucrarea a fost prezentată de către scriitorul rus Vladimir Krupin, Laureat al primului Premiu Patriarhal pentru aportul adus literaturii ruse.

În cadrul evenimentului a luat cuvântul și părintele Nicolae, care a vorbit despre importanța lecturii în procesul de formare intelectuală a tinerilor dar, mai întâi de toate, a menționat despre importanța calității textelor propuse în programele de învățământ. Astfel, Sfinția Sa a subliniat faptul că un text, în primul rând trebuie să aibă un conținut educativ, care să contribuie la creșterea morală și spirituală a celui care citește.

Vorbind despre Crestomație, Pr. Nicolae Ciobanu a apreciat înalt conținutul bogat al culegerii și prezența unor nume grele ale literaturii ruse contemporane din Federația Rusă, Ucraina și Moldova.

La rândul lor, organizatorii au mulțumit reprezentantului Mitropoliei Moldovei pentru bunăvoința da a participa la lansarea acestei cărți, fapt care demonstrează o dată în plus că Biserica susține acele poriecte care au menirea de a întări societatea și de a o uni în jurul unor valori ziditoare.