Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

10:00, vineri, 25 martie, 2016

La Telenești s-a desfăşurat seminarul teoretico – practic pentru profesorii de religie

DSC00474

La 24 martie în incinta gimnaziului din s. Coropceni, r. Telenești s-a desfăşurat seminarul teoretico – practic pentru profesorii de religie cu genericul: Postul Mare-,,călătorie” spre Paști.

Drept oaspeţi de onoare la seminar au participat Protoiereul Marian Boldescu – protopop de Telenești și doamna Raisa Ursu – delegat de la Direcţia de Învăţămînt. În cuvîntul de salut, Protopopul de Telenești a subliniat că:,, Un rol important îi revine profesorului de religie şi anume să contribuie la formarea tinerei generaţii în spiritul valorilor creştine. Educația religioasă este fundamentală pentru formarea personalității unui copil.

Nu este suficientă îngrijirea trupească, deoarece acestea nu-l formează și nu-l modelează în viață, ci mai importantă este îngrijirea sufletească, căci aceasta îl înnobilează, îi dă bunătate, dragoste, milă și toate virtuțile și este o pregătire pentru viața veșnică.Creștinul se cunoaște după copiii pe care i-a lăsat în urmă, așadar să ne străduim să lăsăm în urma noastră copii buni, cinstiți, credincioși și cu frică de Dumnezeu”, a mai spus protopopul.

În cadrul seminarului a fost desfăşurată o oră publică în clasa a IV-a de către protoiereul Gheorghe Stegărescu . A fost abordată tema ,,Despre post”. Elevilor li s-a vorbit despre importanţa Postului Mare în viaţa credincioşilor, axându-se pe virtuțile creștinești pe care le dobîndește creștinul,prin efort duhovnicesc. Predarea disciplinei Religie la Coropceni a fost apreciată de către pedagogii prezenţi la ora deschisă, în special de către doamnul director Ion Curchi.Elevii au fost destul de activi, demonstrând cunoştinţe din domeniul spiritualităţii. Lecţia deschisă a fost analizată împreună cu profesorii instituţiei. Conducerea gimnaziului a mulţumit , pentru antrenarea în cultivarea cunoştinţelor din domeniul Religiei, fiind menţionată activitatea protoiereului Gheorghe Stegărescu în calitate de profesor de religie.