Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

13:30, vineri, 6 noiembrie, 2015

La Rezina a avut loc conferința lucrătorilor medicali și slujitorilor: Perspective de colaborare între Biserică și societate

9

La 30 octombrie, Protopopiatul Rezina în colaborare cu Consiliul Raional Rezina, având ca organizator Centrul pentru Suport a Bolnavilor de Tuberculoza din r. Rezina si partneri: Centrul PAS, IFP ” C. Draganiuc” , Direcţia Generală de Învaţămînt Tineret şi Sport r. Rezina au organizat o Conferinţă a lucrătorilor medicali şi slujitorilor de culte din r. Rezina cu tema : Perspective de colaborare între Biserică și Centru Comunitar din r. Rezina, in prevenirea şi combaterea Tuberculozei. La conferinţa au participat preoţi, preotese, medici, asistenți sociali , oficialităţi a administraţiei locale din raion.

În deschiderea oficiala cu un cuvint de salut a venit D-na Eleonora Graur, Preşedinta raionului Rezina, care a mulţumit preoţilor şi celor prezenţi pentru conlucrare. În continuare d-na Nina Postu, Coordonatorul PTCT r. Rezina a venit cu un discurs despre Harta călătoriei pacientului de Tuberculoza de la depistare până la vindecare.

Protoiereul Mitrofor Igor Cojocari, Protopop de Rezina, a prezentat Perspective de colaborare între Biserica Ortodoxă din Moldova şi Centru Comunitar de suport a bolnavilor din r. Rezina. Sfinţia Sa a menţionat ca nu este pentru prima dată când slujitorii din raion se implică în astfel de acţiuni de voluntariat, de informare, prevenire și combatere a bolilor sociale, printre care şi Tuberculoza. Avem ca model pe Mântuitorul Iisus Hristos, Doctorul trupurilor şi sufletelor noastre. În r. Rezina câţiva slujitori au fost incluşi în echipele Multdisciplinare, ce activează pe lângă administraţia locală din Parohiile lor. Preoţii au un rol important în astfel de situaţii, sunt buni intermediari între bolnav și doctor. Ei sunt cei care cunosc metodele spirituale pentru suferinzi.

La fel, d-na Irina Zatusevschi, CPAS a mentionat despre Impactul conlucrării în controlul tuberculozei.

Acest eveniment este o nouă etapă de colaborare pentru toţi. Oaspeţii prezenți au remarcat în deosebi voinţa şi implicarea tuturor instituţiilor de profil, inclusiv a Bisericii Ortodoxe, în activitaţiile de partneriat care se desfăşoară în raionul Rezina.

secretar al Protopopiatului Rezina

Protoiereu Ghenadie Boldișor