Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

8:51, marți, 26 iunie, 2018

La Porțile Chișinăului se va înălța o nouă Troiță

La „Porțile Orașului” de la intrarea în municipiul Chișinău se va înălța o nouă Troiță din metal la inițiativa și cu sprijinul Asociaţiei Obştești „ORTHODOX-ART”, ce are drept scop promovarea valorilor morale creștine prin artă în societate.

În acest sens, la Reședința mitropolitană din capitală, parohul Bisericii de Lemn cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” din Chișinău și Președintele Asociaţiei Obştești „ORTHODOX-ART”, Prot. mitr. Sergiu Curnic, i-a prezentat Întâistătătorului BOM, ÎPS Mitropolit Vladimir, proiectul noului monument creștin care va străjui orașul nostru și-i va îndemna pe toți trecătorii să se închine, asociindu-l cu Sfânta Treime, căci privirea unei troițe este urmată de însemnarea cu semnul Sfintei Cruci și închinarea la Cele Trei Persoane ale Preasfintei Treimi.

ÎPS Sa a binecuvântat demararea construcției ce va „schimba la față” una din intrările principale ale urbei, exprimându-și speranța că aceasta va fi drept o mostră de spiritualitate și un monumet important pentru viața credincioșilor din municipiu.

Sursa: Moldova Ortodoxă