Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

19:15, duminică, 17 noiembrie, 2013

La Catedrala “Nașterea Domnului” au fost comemorate victimele accidentelor rutiere

Conform unui acord de colaborare dintre Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove și Ministerul Afacerilor Interne, deja în mod tradițional, astăzi în timpul Sfintei Liturghii, Înalt Prea Sfințitul Mitropolit Vladimir a săvârșit o litie pentru creștinii drept-măritori, decedați în urma accidentelor rutiere.

În legătură cu aceasta, anterior a fost emis un Decret Mitropolitan, prin care a fost stabilit ca astfel de slujbe să fie oficiate în tot cuprinsul țării, pentru veșnica odihnă a tuturor creștinilor binecredincioși  plecați dintre noi în împrejurări tragice.

După cum a afirmat Înalt Prea Sfințitului Mitropolit Vladimir, astăzi Biserica Ortodoxă din Moldova în toată plinătatea ei, s-a rugat nu numai pentru cei răposați, dar s-a dorit și sensibilizarea creștinilor și reflectarea asupra pericolului pe care îl reprezintă comportamentul iresponsabil în trafic.

Întâistătătorul și-a expimat speranța că Bunul Dumnezeu va auzi rugăciunle înălțate astăzi, miluindu-ne și înțelepțindu-ne pe toți după negrăita Sa înțelepciune.