Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

10:20, sâmbătă, 27 aprilie, 2013

ÎPS Mitropolit Vladimir a târnosit o nouă biserică în Chişinău

Vineri, 26 aprilie, ÎPS Mitropolit Vladimir a sfinţit biserica “Sf. M. Mc. Gheorghe” din Protopopiatul sectorului I din capitală.

Evenimentul a avut loc în cadrul comemorării a 27 de ani de la accidentul nuclear de la Cernobâl, la lichidarea urmărilor căruia au participat şi mulţi cetăţeni ai Republicii Moldova.  Trebuie să menţionăm faptul că noul sfânt locaş a fost înălţat cu aportul şi străduinţa membrilor asociaţiei republicane “Cernobâl”, care îşi găsesc aici alinare şi întărire în viaţa de zi cu zi.

Pentru aportul adus la înălţarea frumoasei biserici, părintele-paroh Prot. Mitr. Eugen Condrea a fost decorat de către Mitropolit  cu Ordinul “Cuv. Paisie Velicicovski” gr. II. De înalte distincţii bisericeşti s-au învrednicit şi câţiva ctitori care au contribuit la înfăptuirea acestei măreţe lucrări.

Adresându-se celor prezenţi, Înalt Prea Sfinţia Sa i-a felicitat cu sfinţirea bisericii, urându-le ca de acum înainte acesta să le fie loc de regăsire sufletească şi cale spre mântuire.

Părintele Eugen a mulţumit Întâistătătorului pentru cinstea făcută membrilor parohiei, menţionând că şi de acum înainte vor munci şi se vor ruga pentru binele şi mărirea Bisericii Ortodoxe din Moldova.