Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

duminică, 14 octombrie, 2012

ÎPS Mitropolit Vladimir a sfințit noul sediu al Fundației Internaționale a Unității Popoarelor Ortodoxe

În după-amiaza zilei de ieri, Înalt Prea Sfințitul Mitropolit Vladimir alături de Înalt Prea Sfințitul Kiril de Varna și Velikopreslavsk, Bulgaria și PS Episcop Anatolie de Cahul și Comrat, precum și un numeros sobor preoțesc, a sfințit noul sediu al Fundației Internaționale a Unității Popoarelor Ortodoxe, deschis recent în sectorul Ciocana al capitalei.

La eveniment, alături de fețele bisericești, reprezentanții Fundației în frunte cu președintele acestuia, domnul Valerii Alekseev, Ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Excelența Sa domnul Farit Muhametșin,  au fost prezente și numeroase personalități ale vieții politice și culturale din Rusia, Republica Moldova și alte țări.

Vorbind despre inaugurarea reprezentanței locale a organizației pan-ortodoxe, Vlădica Vladimir a dat o apreciere deosebită acestui eveniment, evidențiind importanța acestuia pentru întărirea legăturilor spirituale și istorice dintre popoarele care alcătuiesc marea familie a Fundației Internaționale a Unității Popoarelor Ortodoxe. În context, Mitropolitul s-a arătat convins că această instituție va juca un rol deosebit în formarea moral-spirituală a tuturor celor care îi vor trece pragul.

La rândul său,  domnul Alekseev și-a manifestat recunoștința față de Întâistătător pentru bunăvoința de a participa la acest eveniment emblematic, manifestându-și speranța că Biserica Ortodoxă din Moldova va juca și în continuare același rol de frunte în promovarea și menținerea valorilor perene, generatoare de forțe creatoare și porniri constructive.

Pentru aportul adus la îmbogățirea tezaurului duhovnicesc comun care leagă popoarele Moldovei și ale Rusiei, președintele Fundației a fost decorat de către Mitropolitul Vladimir cu Ordinul “Ștefan cel Mare și Sfânt”.