Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

sâmbătă, 31 octombrie, 2015

ÎPS Mitropolit Vladimir a sfințit biserica „Înălțarea Sfintei Cruci” din s. Solonceni, r. Rezina

IMG_1689

Astăzi, Înaltpreasfinţitul Mitropolit Vladimir a săvârşit Sfânta Liturghie în parohia „Înălțarea Sfintei Cruci” din s. Solonceni, r. Rezina. Numeroși credincioşi, de la mic şi până la mare, s-au adunat la sfânta biserică pentru a întâmpina pe Întâistătător şi pentru a se bucura de rugăciunea arhierească întru Hristos Domnul.

În timpul slujbei, părintele paroh, Protoiereul Ioan Cușnir, a fost decorat de către Vlădica Vladimir cu dreptul de a purta Paliță, în semn de apreciere pentru munca depusă în parohia încredinţată şi pentru îndrumarea credincioşilor pe calea Credinţei Dreptmăritoare. De înalte distincții bisericești din partea Mitropolitului, s-au învrednicit și alți slujitori care își fac slujirea cu deosebită râvnă.

Această zi a fost una deosebită și pentru diaconul Serghei Calmîș, care s-a învrednicit de a fi hirotonit de către Vlădica Vladimir în treapta de preot pe seama Protopopiatului Rezina. Primind această treaptă a slujirii, nou-hirotonitul preot a primit şi îndemnuri părinteşti din partea Întâistătătorului, care l-a îndemnat să fie la fel de râvnitor ca Sfinţii Apostoli care şi-au închinat deplin vieţile lor Domnului şi Mântuitorului Iisus Hristos.

După rostirea Rugăciunii Domneşti, creştinii, avându-l în frunte pe Chiriarh au înconjurat biserica cu citirea din Sfânta Evanghelie, iar mai apoi, Înaltpreasfinţitul Mitropolit Vladimir i-a felicitat pe toţi cei prezenţi cu prilejul frumoasei sărbători, dorind enoriașilor să se bucure din plin de pacea și liniștea sufletească a rugăciunii și a dragostei creștinești.

La rândul său, părintele Protopop Prot. mitr. Igor Cojocaru, şi-a manifestat recunoştinţa fiască din numele tuturor celor prezenţi  faţă de Întâistătător pentru grijă şi bunăvoinţă, promiţând că şi continuare în cadrul Protopopiatului Rezina să promoveze valorile Sfintei noastre Biserici cu râvnă şi dăruire pentru o societate în care să primeze cuvântul Domnului şi deci verticalitatea spirituală.

La final, câțiva ctitori și binefăcători, în semn de recunoștință pentru aportul adus la renovarea bisericii din Solonceni, au primit alese distincții bisericești.