Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

21:09, vineri, 10 mai, 2013

ÎPS Mitropolit Vladimir a sfințit biserica din cadrul Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale

În această dimineață, Înalt Prea Sfințitul Mitropolit Vladimir a fost întâmpinat cu deosebită bucurie de conducerea și Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, pentru a săvârși Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la biserica “Minunea Arhanghelului Mihail” din cadrul instituției.

Serviciul divin a început cu sfințirea prestolului de către Întâistătător și soborul de preoți coliturghisitori, după care slujba a continuat cu rugăciuni și imnuri de laudă înălțate Mântuitorului Înviat.

În timpul Liturghiei, Ieromonahul Nicolae (Roșca), duhovnic al Sfintei Mănăstiri Ciuflea și Prot. Mitr. Oleg Vieru, paroh al bisericii, au fost decorați cu Ordinul “Meritul Bisericesc”, gr. II, pentru munca depusă pentru binele și mărirea Bisericii Ortodoxe din Moldova și în special pentru străduința depusă pentru ridicarea sfântului locaș din incinta SPC.

După Liturghie slujitorii dimpreună cu poporul bine-credincios, în frunte cu Vlădica Vladimir, au înconjurat frumoasa biserică, cu citirea Evangheliei, iar mai apoi, Arhipăstorul a săvârșit un Te-Deum de mulțumire.

În continuare, Înalt Prea Sfinția Sa a adresat un cuvânt de felicitare pentru conducerea și angajații Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, exprimându-și admirația pentru bărbăția, devotamentul și curajul lor în lupta pentru salvarea vieților omenești. În această ordine de idei, Mitropolitul și-a exprimat speranța că din această zi biserica sfințită în cinstea Arhanghelului Mihail va fi loc de întărire și însuflețire pentru cei care fac față celor mai diverse provocări și încercări.

La rândul său, Domnul Dorin Recean, Ministru al Afacerilor Interne, prezent la eveniment, a menționat că această biserică va avea menirea să ocrotească prin puterea lui Dumnezeu pe bravii colaboratori ai Serviciului Protecției Civile care de multe ori riscă cu propriile vieți pentru a salva altele, aflate în primejdie.

Domnul Ministru a mulțumit ÎPS Mitropolit Vladimir pentru că a onorat cu prezența acest eveniment care va rămâne în istoria instituției, exprimându-și speranța că acțiunile comune ale Mitropoliei și Ministerului vor căpăta o amploare tot mai mare.

La finalul evenimentului, ctitorii și binefăcătorii au primit distincții bisericești, icoane și calendare, care să le aducă aminte de slujba arhierească.

Menționăm că un aport deosebit la înălțarea bisericii “Minuea Arhanghelului Mihail” a avut-o obștea Mănăstirii Ciuflea, cu purtarea de grijă a Ieromonahlui NICOLAE (Roșca), ce a raportat Înalt Prea Sfinției Sale că Domnul Feodor Beldiga va aduce în dar sfântului lăcaș o învelitoare de aur pentru Evanghelie.