Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

20:55, joi, 24 decembrie, 2015

ÎPS Mitropolit Vladimir a participat la lucrările Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse

8

Astăzi, 24 decembrie, în sala Sinodului a reședinței Patriarhale și Sinodale de la mănăstirea „Sfântul Daniel”, or. Moscova, sub președinția Preafericitului Patriarh al Moscovei și al întregii Rusii Chiril a avut loc ultima din acest an ședință a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse.

La lucrările înaltului for a participat, în calitate de membru permanent, ÎPS Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al Întregii Moldove, iar prin rotație a arhiereilor a fost invitat și PS Marchel, Episcop de Bălți și Fălești.

În cadrul întrunirii, Patriarhul a prezentat un raport referitor la vizitele canonice din ultima perioadă, relaţiile cu Bisericile Ortodoxe-surori, activităţile cultural-spirituale, precum şi situaţia creştinilor ortodocşi din zonele de conflict ale Orientului.

Sinodul a abordat diverse aspecte ale vieții eclesiale, făcând bilanțul activităților și evenimentelor din ultimul trimestru.

Apoi s-au pus în discuție regulamentul privind desfășurarea Soborului Arhieresc al BORu, preconizat pentru perioada 2-3 februarie. La acest sobor sunt invitați toți arhiereii din cuprinsul Patriarhiei, inclusiv ierarhii Mitropoliei Moldovei.

Ulteriori au fost ascultate rapoartele arhiereilor din cadrul Sinodului referitoare la activitatea recentă şi propunerile cu privire la acţiunile ce urmează a fi întreprinse ulterior.

Biroul de presă al Mitropoliei