Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

15:05, joi, 9 aprilie, 2015

Invitat special în Parlament. Mesajul Mitropolitului Vladimir adresat cetăţenilor în Joia Mare

În Joia mare din Săptămâna Patimilor, parlamentarii l-au avut în plen ca invitat special pe Înaltpreasfințitul Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al Întregii Moldove. Înaltpreasfinția Sa a adresat un mesaj de bun venit, a felicitat cetăţenii ţării cu sărbătorile pascale şi a menționat importanța zilei de azi.

„Stimate preșdinte, aleși ai poporului, uniți într-un cuget, ne aflăm în săptămâna Mare a Patimilor, o perioadă de profundă reflecție a existenței și a drumului pe care îl avem de parcurs către Dumnezeu. Acum fiecare creștin este un propovăduitor al luminii. Prin cumpătare să ne revigorăm forțele duhovnicești. Este prioritar să ne concentrăm forţele comune pentru a rezolva cele mai stringente probleme. Împreună cu statul vom reuşi să facem mult mai mult”, a spus Mitropolitul Moldovei.

Înaltpreasfințitul Vladimir a mai subliniat faptul că trebuie să ne revigorăm forțele duhovnicești, iar biserica creștină militează pentru buna înțelegere în societate și duce mesajul păcii în lume.

„E necesar să ne concentrăm forțele asupra celor mai importante probleme, educării copiilor, să ajutăm familiile nevoiașe, cele cu mulți copii și cele cu dizabilități. Bătrânii noștri merită o atenție mai mare, pentru a trăi demn într-o țară pe care au făurit-o”, a precizat Mitropolitul Moldovei.

În final Înaltpreasfințitul Vladimir a venit cu un mesaj de unificare și solidaritate a societății, în speranța că sărbătorile pascale ce se apropie să ne ajute să fim mai buni și să avem mai puține răutăți în societatea noastră: „Lansez un mesaj pentru unitate, să ducem mai departe flamura credinței spre înfăptuirea tuturor faptelor bune”.

Înaltpreasfințitul Vladimir a mai menționat că în acest an focul haric în țara noastră va ajunge sâmbătă seara pentru al 13-lea an la rând și a mulțumit autorităților pentru sprijinul acordat pentru ca focul să ajungă și în acest an în casele tuturor, în speranța ca Învierea Domnului va aduce bucurie în sufletul nostru.

Mitropolitul Moldovei a venit și cu un cadou pentru Parlamentul Republicii Moldova, aducând în dar Sfânta Evanghelie, urându-le deputaților ca această carte sfântă să fie de bun augur tuturor, și să îndemne întreg poporul la fapte bune.

Preşedintele Parlamentului, Adrian Candu, a declarat că prezenţa Mitropolitului Vladimir în şedinţele plenului ar putea deveni o tradiţie.

„Este o zi importantă, Joia Mare. Ședința de astăzi se desfășoară într-un mod deosebit, să dăm dovadă de înțelegere, sinceritate și respect. Sper ca în continuare să fim mai tari în credință, deoarece suntem în pragul învierii lui Hristos, să ne bucurăm în aceste zile de lumina sărbătorilor”, a spus președintele Andrian Candu.

Conform publika.md