Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

19:32, duminică, 22 noiembrie, 2015

Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova a slujit Sfânta Liturghie în Catedrala Adormirii Maicii Domnului din orașul Balta, Ucraina

_73O8172

Astăzi, 22 noiembrie, în Duminica a XXV-a după Rusalii, Înaltpreasfinţitul Mitropolit Vladimir, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova s-a rugat la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie alături de Preafericitul Onufrie, Mitropolitul Kievului și al Întregii Ucraine, Înaltpreasfinţitul Agafanghel, Mitropolit de Odesa și Izmail și Înaltpreasfințitul Alexei, Arhiepiscop de Balta și Ananiev,  în Catedrala Adormirii Maicii Domnului din orașul Balta.

La invitaţia Înaltpreasfințitului Alexei, Arhiepiscop de Balta și Ananiev,  Mitropolitul Vladimir, însoțit de  secretarul mitropolitan, Prot. mitr. Vadim Cheibaș, a luat parte la festivităţile prilejuite de împlinirea a o 100 de ani de la sfinţirea Catedralei „Adormirea Maicii Domnului” din Balta.

Eparhia de Balta a fost formată în data de 20 decembrie 2012, la cererea ÎPS Mitropolit Agafangel de Odesa, înaintată către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Ucrainene.

De menționat faptul, că în orașul Balta există o comunitate numeroasă de creștini ortodocși moldoveni stabiliți cu traiul în această regiune de câteva generații.