Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

22:54, vineri, 12 decembrie, 2014

Întâistătătorul a săvârșit un Te-Deum în biserica din tabăra militară nr. 142

Înaltăreasfințitul Mitropolit Vladimir a săvârșit astăzi un Te-Deum în biserica cu hramul „Binecredinciosul Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt”, din incinta taberei militare nr. 142, Chișinău. La evenimentul festiv au fost prezenți Ministrul Apărării, Domnul Valeriu Troenco și șeful Marelui Stat Major, comandantul Armatei Naționale, generalul de birgadă, Domnul Igor Gorgan.

Dimpreună cu Întâistătătorul a slujit un impunător sobor de preoți militari, alături de care s-au rugat numeroși ostași ai Armatei Naționale.

Adresându-se tuturor celor prezenți, Vlădica Vladimir a ținut să mulțumească Domnului Ministru pentru bunăvoință și receptivitate în ceea ce privește colaborarea Bisericii și a Armatei în general și amenajarea bisericii din incinta taberei militare nr. 142, în special. Mitropolitul a mai menționat că Ștefan cel Mare și Sfânt trebuie să fie și în continuare un model demn de urmat pentru ostași, care trebuie să îl cheme în rugăciunile lor ca ajutor de nădejde și mijlocitor în fața lui Dumnezeu. În acest context, Înaltpreasfinția Sa și-a manifestat speranța că această biserică va fi loc de regăsire și revigorare sufletească pentru toți cei care îi vor păși pragul.

La rândul său, Ministrul Apărării a mulțumit Întâistătătorului și preoților militari pentru grija pe ce o au față de viața spirituală a celor care stau de strajă țării, subliniind faptul că Biserica și Armata sunt două instituții ce se bucură de încrederea masivă a populației, având astfel în față perspective și mai largi de colaborare și consolidare.