Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

23:17, vineri, 22 mai, 2015

Întâistătătorul a liturghisit la Cricova

În ziua prăznuirii Sfântului Ierarh Nicolae, Înaltpreasfinţitul Mitropolit Vladimir a oficiat Sfânta şi Dumnezeiasca liturghie la parohia „Sf. Irh. Nicolae” din Cricova. Aici Înaltpreasfinţia Sa a fost întâmpinat de către preotul-paroh Nicolae Andrieş, precum şi de numeroşi credincioşi, veniţi pentru a participa la serviciul divin praznical.

În cadrul slujbei, părintele Nicolae a fost decorat cu dreptul de a purta Cruce de Aur, în semn de recunoştinţă pentru munca depusă cu mult sârg pentru binele şi mărirea Bisericii Ortodoxe din Moldova.

După ce s-au rugat împreună cu Chiriarhul şi au rostit rugăciunea „Tatăl nostru”, credincioşii au participat la un Te-Deum, după care, Înaltpreasfinţia Sa a rostit un cuvânt de felicitare, îndemnând credincioşii să se roage Sfântului Nicolae pentru a cere mijlocirea sa faţă de Bunul Dumnezeu.

La rândul său, Pr. Nicolae Andrieş i-a mulţumit Mitropolitului pentru bunăvoinţă şi dragoste părintească, felicitând pe Înaltpreasfinţia Sa cu această frumoasă sărbătoare creştină, având în vedere că la botez a fost numit în cinstea Sf. Irh. Nicolae.

În continuare, Vlădica Vladimir a participat la inaugurarea Aleii Domnitorilor, unde a sfinţit monumentele marilor noştri înaintaşi, în frunte cu Binecredinciosul Voievod Ştefan cel Mare şi Sfânt.