Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

17:56, duminică, 22 iulie, 2012

Înalt Prea Sfințitul Mitropolit Vladimir a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala “Nașterea Domnului”

În dimineața zilei, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova a fost întâmpinat cu deosebită bucurie de clerul și enoriașii Catedralei Mitropolitane “Nașterea Domnului”, unde a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie.

Ca la fiecare slujbă arhierească oficiată de către ÎPS Mitropolit Vladimir, pragul sfântului locaș a fost trecut de zeci și zeci de credincioși dornici să se roage Bunului Dumnezeu alături de Chiriarh și de slujitorii Catedralei din inima Chișinăului.

Această duminică a avut o semnificație deosebită mai ales pentru diaconul Eugen Croitor care s-a învrednicit de hirotonire în treapta preoțească. Cu această ocazie, Vlădica Vladimir a felicitat tânărul slujitor și i-a urat să fie vrednic de această chemare care nu este una ușoară, însă de o deosebită noblețe spirituală. Înalt Prea Sfințitul Mitropolit Vladimir a mai îndemnat pe părintele Eugen ca în tot timpul vieții sale să-și călăuzească pașii după învățătura Evangheliei și să se dăruiască întru totul îndreptării creștinilor spre limanul mântuirii.

La rândul său, nou-hirotonitul slujitor a mulțumit Mitropolitului pentru cinstea și încrederea pe care i le-a acordat ridicându-l în treapta de preot și jurând Arhiereului supunerea fiască, a declarat că își va concentra toate forțele pentru binele și mărirea Bisericii Ortodoxe din Moldova și pentru propășirea neamului binecredincios.

Slujba s-a încheiat în deplină comuniune și armonie duhovnicească între cei prezenți la serviciul divin, fapt care arată trăirea deosebit de profundă a credinței de către creștini, care uniți fiind în cuget, cu mic, cu mare, au dat într-un glas laudă Domnului.