Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

joi, 24 septembrie, 2015

În s. Stolniceni, r. Edineț a avut loc ședința Comisiei pentru Canonizarea Sfinţilor Bisericii Ortodoxe din Moldova

Marţi, 22 septembrie 2015, Preşedintele Comisiei pentru Canonizarea Sfinţilor Bisericii Ortodoxe din Moldova, Preasfinţitul PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni, s-a deplasat în satul Stolniceni, raionul Edineț. Aici Ierarhul a fost primit călduros de parohul bisericii „Naşterea Maicii Domnului”, Protoiereul Alexei TANASEICIUC, unde mai apoi a avut loc întrunirea membrilor Comisiei pentru Canonizarea Sfinţilor Bisericii Ortodoxe din Moldova.

    Şedinţa a fost prezidată de Preasfinţitul Episcop PETRU, iar subiectul principal de pe ordinea de zi a fost continuarea studierii dosarului Protoiereului Gheorghe IVANOV fost paroh al bisericii sus numite.

    În ordinea de zi au mai fost puse în discuţii dosarele pentru canonizare a Mitropolitului Gavriil Bănulescu-Bodoni şi Ascultătoarei AGAFIA, de la mănăstirea Cuşelăuca dar dezbaterile au continuat pe marginea subiectului principal al şedinţei, care a durat mai bine de șase ore.

    Protoiereul Gheorghe IVANOV, s-a născut în anul 1878 şi a fost paroh al bisericii „Naşterea Maicii Domnului” din satul Stolniceni, raionul Edineț, timp de 43 de ani iar în primăvara anului 1946 a murit muceniceşte.