Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

20:53, vineri, 1 mai, 2015

În Protopopiatul Drochia s-a desfășurat Festivalul raional al cântecului Pascal Hristos a Înviat!

SAM_5825

În perioada pascală, cu stăruința părintelui protopop Pavel Vuluță în protopopiatul Drochia s-au desfășurat mai multe activități cu caracter cultural-religios.

În Duminica a treia dupa Paști a avut loc Festivalul raional al cântecului Pascal Hristos a Înviat! activitate organizată de protopopiat în parteneriat cu Direcția Învățământ, Tineret și Sport din Drochia.

Festivalul este la cea de a treia ediție și s-a petrecut în Parcul ”Fântânița” de la intrarea în satul Fântânița.

La Festival au participat aproximativ 250 de elevi din liceele și gimnaziile din raion, care au pregătit expoziții cu tematică pascală, gazeta de perete și alte subiecte legate de Învierea Domnului nostru Iisus Hristos.

Toți participanții au fost răsplătiți cu alese daruri primind în semn de apreciere din partea protopopului diplome de mențiune.

Cuvinte alese de felicitare și mulțumire a rostit părintele protopop Pavel Vuluță, la fel  și șeful adjunct al Direcției Învățământ doamna Stelman Ala.

Mulțumim mult directorilor și profesorilor de religie  care au fost receptivi și au răspuns apelului nostru. Totodată Îmbucurător a fost și numărul  mare de spectatori.

Mulțumiri aducem de asemenea domnului primar, doamnei directoare, părintelul paroh precum și părintelui metodist Ioan Novac.

Scene și momente din Festival au fost transmise în direct  precum și în reluare de către operatorul de cablu TV -Drochia.

Am aflat că în satul Fântânița în cimitir străjuiește de câteva veacuri o bisericuță din lemn,  care nu i se cunoaște precis anul  construcției, dar așteaptă și ea ca alte multe biserici de valoare din țară ziua în care va fi reparată…

A consemnat Prot. Gheorghe Cojocari,

responsabil de biroul de presă a Protopopiatului Drochia