Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

21:38, duminică, 20 decembrie, 2015

În Duminica a XXIX-a după Cincizecime, Chiriarhul a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala „Nașterea Domnului”

_MG_9854

În Duminica a XXIX-a după Cincizecime, ÎPS Mitropolit Vladimir a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala “Nașterea Domnului” din capitală. Alături de Întâistătător au coliturghisit Preacucernicul Protoiereu Mitrofor Vadim Cheibaș, Secretar al Mitropoliei, precum și slujitorii sfântului lăcaș

În timpul slujbei, Arhipăstorul, preoții și credincioșii adunați în sfântul locaș, au preamărit numele Mântuitorului Hristos și pe sfinții care se pomenesc în această zi: Sfântul Ierarh Ambrozie, Episcopul Mediolanului (397),  Cuviosul Nil de la Stolobensk, făcătorul de minuni (1554), Sfânta Muceniță Filofteia de la Curtea de Argeș (1060)  nădăjduind la mijlocirea lor în fața Bunului și Dreptului Dumnezeu.

Primind întărire și hrană duhovnicească, poporul a ascultat o predică de suflet despre necesitatea rugăciunii și a comportamentului creștinesc tipic pentru această perioadă de asceză.

Enoriașii au fost îndemnați să se roage, să facă milostenie și să fie cu mare luare aminte la Adevărul Credinței Ortodoxe.

La final, cei prezenți au primit binecuvântare arhierească, după care au mers în liniște și pace spre a trăi în bună înțelegere cu frații întru credință.

Biroul de presă al Mitropoliei