Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

14:27, luni, 29 octombrie, 2012

Hramul Mănăstirii „Sfântul Ioan de Rila”

Cea mai mare mănăstire a Bulgariei, fondată de Sfântul Eremit Ioan de Rila (+ 946) şi-a sărbătorit hramul pe 19 octombrie. Şi în acest an mii de pelerini au venit din toată ţara dar şi din străinătate pentru a participa la slujba de toată noaptea şi la Sfânta Liturghie.

Slujba a fost prezidată de Înaltpreasfinţitul Vasile de Elassona (din partea Bisericii Ortodoxe a Greciei) care are o veneraţie specială pentru Sfântul Ioan de Rila şi care vine foarte des la mănăstirea bulgară.

Protopsalţi biznatini din Sofia dar şi din Tesalonic şi Drama au cântat la cele două străni. Gazda sărbătorii a fost Înaltpreasfinţitul Chiril de Varna şi Veliki Preslav, iar printre invitaţi s-au numărat oaspeţi din toată lumea ortodoxă: Episcopul Efrem de Seleucia (Patriarhia Antiohiei), Episcopul Andrei de Remesiana (Patriarhia Serbiei), Arhimandritul Ambrozie, Egumenul Mănăstirii Zografou (Muntele Athos), Arhimandritul Nicanor, Egumenul Mănăstirii Sfânta Treime din Sparmos – Grecia, reprezentanţi ai Mănăstirii Grigoriou (Muntele Athos), Arhimnadritul Rafael cu maicile mănăstirii Buna Vestire din Alba Iulia (România), precum şi preoţi şi credincioşi din toată lumea ortodoxă.

www.doxologia.ro