Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

13:04, luni, 28 octombrie, 2013

Hramul bisericii ”Sfânta Cuvioasă Parascheva” din s. Sămănanca, r. Orhei

IMG_2500

La hramul bisericii din satul Sămănanca – ”Sfânta Cuvioasă Parascheva” un sobor de preoți au bucurat sufletele creștinilor prezenți cu săvârșirea Sfintei Liturghii.

La Sf. Liturghie au liturghisit: Preotul Leonid Țugulea parohul bisericii, Protoiereul Severian Gheras, Protoiereul Andrei Popa, Preotul Gheorghe Iurcu, Preotul Dumitru Burlacu, Preotul Ioan Manole, Preotul Marin Cij, Schiegumenul Antonie de la Mănăstirea Țigănești.

Pe lîngă creștinii din Sămănanca, au venit creștini din diferite localități ale Republicii: din satul de baștină a parohului Leonid (satul Boldurești, R. Nisporeni), ctitori din satul Boghiceni, Hîncești. Creștinii din satul vecin Teleșeu au venit cu daruri.

S-a săvârșit Liturgia Praznicală, după care Părintele Leonid a mulțumit Blagocinului de Orhei, Arhimandritului Siluan (Șalaru), care din binecuvîntate pricini nu a participat la Dumnezeiasca Liturghie.

În luarea sa de cuvânt primarul localității Sămănanca, doamna Goriuc Ioana, a mulțumit părintelui paroh pentru activitatea sa pastorală în parohie.

La final toți creștinii au primit câte o iconiță și acatistul și viața Sfintei Parascheva. După Liturghie Preoții împreună cu creștinii au fost invitați la o agapă frățească.

Seara în centrul satului a fost organizat un concert de muzică duhovnicească cu un cor de preoți și preotese adunați din satele din jur.

Manifestarea a lăsat bucurie nespusă în inimile tuturor enoriașilor prezenți, care au participat cu evlavie, smerenie şi dragoste la sărbătoare.

A consemnat: presbitera Cristina Țugulea