Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

13:56, luni, 7 mai, 2012

Gânduri de zidire lăuntrică la școlile din Ialoveni

În cadrul primei zile din Săptămâna Tineretului Ortodox, în orașul Ialoveni și în cateva sate din raion, un grup de preoți au mers în mai multe școli pentru a transmite învățăceilor un gând luminos cu ocazia perioadei pascale.

Preoții au accentuat importanța perioadei în care ne aflăm, valoarea salutului pascal „Hristos a Înviat”, dar şi alte aspecte ce ţin de libertatea tânărului de astăzi, despre Internet, despre statutul adevărat al unui ortodox trăitor, ş.a.

Astfel, elevii din satele Ruseştii Noi, Bardar, Sociteni, precum şi cei din oraşul Ialoveni de la liceele „Ana Muntean” şi „ Petru Ştefănucă”, spre sfârşitul fiecărui discurs au primit drept amintire rugăciuni la vremea mesei, cruciuliţe, calendare, pentru a le fi de folos întru creşterea duhovnicească.

Preoții Marin Cij, Maxim Radu-Tataru și Victor Ceresău dimpreună cu slujitorii din localitățile vizitate au petrecut o zi în discuții duhovnicești, răspunzând la diversele întrebări cu care se confruntă tinerii de astăzi.

Drept mulțumire lui Dumnezeu pentru toate şi spre slăvirea lui în această perioadă luminoasă copiii din fiecare clasă împreună cu preoţii au cântat troparul pascal.

Este de menționat faptul că în această primă zi a Săptămânii Tineretului Ortodox au avut loc întâlniri cu peste o mie de elevi și liceeni din Chișinău, Ialoveni și Anenii Noi.

În seara acestei zile, începând cu ora 18.00, va avea loc o întâlnire de suflet la casa de cultură a Universității de Stat din Moldova (str. Tighina, 2), la care sunt invitați toți tinerii doritori de hrană sufletească.