Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

marți, 29 aprilie, 2014

Festivalului Naţional al Cântecului şi Colindei Pascale

Recent, studioul mare al Casei Radio a fost neâncăpător pentru zeci de artişti profesionişti şi amatori din mai multe localităţi ale Republicii  Moldova.  Peste 20 de formaţii artistice şi corale au evoluat în cadrul celei de-a V-a ediţii a Festivalului Naţional al Cântecului şi Colindei Pascale. Unii artişti au prezentat cântece în premieră.

Evenimentul a fost organizat de către Uniunea Muzicienilor din Republica Moldova, prezent fiind domnul Andrei Tamazlîcaru; Compania Publică “Teleradio Moldova”; Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală; Direcţia Cultură a Primăriei mun. Chişinău.

Ca invitaţi au fost preotul Nicolae Ciobanu, preşedintele Departamentului Cultură a Mitropoliei Moldove şi preotul Valeriu Bazatin, parohul bisericii “Sf. Muc. Valeriu” din mun. Chişinău

În cuvîntarea sa, preotul Nicolae Ciobanu a transmis  felicitări din partea Mitropolitului Vladimir, Întîi Stătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, care binecuvîntează în fiecare an desfăşurarea acestui Festival. Preotul Valeriu Bazatin a venit cu un buchet de cîntece pascale care au dat un ton de sărbătoare la începutul evenimentului.

Toate colectivele au primit din partea organizatorilor Diplome de participare, pască şi un coşuleţ cu ouă roşii.

Sursa: nicolaeciobanu.wordpress.com