Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

marți, 4 iunie, 2013

Distincţie oferită Patriarhului Moscovei, în Grecia. Alte decizii

Ieri, Sfântul Sinod al Episcopilor Bisericii Greciei s-a întrunit sub președinția Arhiepiscopului Atenei și al Întregii Grecii, Ieronim.
Cu acesta ocazie, Întâistătătorul Bisericii Ruse, Patriarhul Kirill, a primit Marea Cruce a Ordinului Sfântul Pavel, care este cea mai înaltă distincţie de onoare a Bisericii Greciei.

Apoi, sub președinția celor doi primaţi, a avut loc o ședință comună, în care s-a discutat despre aspectele relaţiilor existente între Bisericile din Rusia și Grecia.

De asemenea, aceştia şi-au exprimat îngrijorarea vizavi de soarta Creștinismului în Orientul Mijlociu și de rolul și poziția Uniunii Europene în ceea ce privește relația pe care Biserica o are cu diferitele confesiuni creştine din Europa. Cu acest prilej s-a luat hotărârea elaborarii unui text comun între cele două Biserici, legat de soarta celor doi episcopi răpiţi în Siria.

S-a mai decis convocarea unui Congres pentru studierea problemei Creştinismului în Orientul Mijlociu și Europa şi despre problemele legate de relaţiile inter-ortodoxe și inter-creștine, la toate nivelurile.

Conform unui comunicat oficial al Patriarhiei Greciei, vizita irenica a Sanctităţii Sale Kirill al Moscovei, în Biserica Greciei, a fost încununată de succes, mulțumind ambele Biserici și ducând la îmbunătăţirea în continuare a relaţiilor de fratietate.

www.lacasuriortodoxe.ro