Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

12:20, vineri, 13 martie, 2015

Despre spovedanie, rugăciune, pilde şi iubire, la Târgul de Carte Librex 2015

Joi, 12 martie, de la ora 18:00, în Agora Ex Libris II, din Atrium, Palas Mall, a fost lansată Seria de autor Mitropolitul Antonie de Suroj, apărută la Editura DOXOLOGIA a Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei. Evenimentul a avut loc în cadrul Târgului Internaţional de Carte LIBREX, Iaşi, 2015.

Înaltpreasfinţitul Antonie de Suroj, un scriitor duhovnicesc deosebit de iubit în întreaga lume creştină, a scris în timpul vieţii sale numeroase cărţi pline de învăţături duhovniceşti, multe dintre ele fiind rodul experienţei sale pastorale. A vorbit şi scris despre spovedanie, rugăciune, pilde sau iubire.

La evenimentul organizat de Editura Doxologia, pentru a marca apariţia pe piaţă a patru volume ale Mitropolitului Antonie de Suroj – „Mai aproape de Hristos. Spovedania şi iertarea“, „Rugăciunea care aduce roade. Buchet de texte duhovniceşti pentru lectură zilnică“, „Reflecţii. O călătorie duhovnicească“, „Asceza şi Căsătoria“ – au fost prezenţi părintele Mircea Stoleriu, parohul Bisericii „Adormirea Maicii Domnului“ – Galata din Iaşi, şi Cătălin Jeckel, directorul editurii.

În debutul evenimentului, Cătălin Jeckel a făcut o scurtă prezentare a lui Antonie (Bloom) de Suroj, despre care a precizat că şi-a păstrat spiritul curajos şi aventuros pe care l-a avut din copilărie până la bătrâneţe, spirit pe care l-a transpus, oarecum, şi în teologie. „E un fel de fiu risipitor în sensul bun. Pentru că nu-i neapărat rău să fii fiu risipitor, în sensul în care încerci mereu să cauţi adevărul, să lupţi pentru a afla adevărul…“, a menţionat directorul Editurii Doxologia.

În continuare a luat cuvântul părintele Mircea Stoleriu, care a povestit două din întâmplările care au dus la convertirea lui Antonie Bloom, după care a făcut o incursiune prin cele patru cărţi din Seria de autor Mitropolitul Antonie de Suroj. „Sunt texte foarte scurte, care pot fi citite în două-trei minute, dar ele sunt foarte profunde şi totodată directe. Fiecare text conţine o flacără care te aprinde“, a specificat pr. Stoleriu, concluzionând că lectura acestor cărţi este una de un mare folos duhovnicesc.

Al doilea eveniment pregătit de Editura Doxologia în cadrul Librex 2015 va avea loc astăzi, 13 martie, de la ora 17:00, în Agora Ex Libris II. Este vorba de Masa rotundă „Cartea românească pentru copii. Autori şi ilustratori“, unde sunt invitaţi: lect. univ. dr. Stelian Onica de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae“ din Iaşi, prof. dr. Petru Sofragiu de la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Vasile cel Mare“ Iaşi şi ilustratorii: Gabriel Poenaru, Dionis Spătaru şi Anca Apostol.

Editura Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei îşi aşteaptă vizitatorii la standul său de la nivelul 0 din Atrium, Palas Mall, în cadrul Târgului Internaţional de Carte LIBREX „Primăvara cărţilor la Iaşi“, până duminică, 15 martie a.c., între orele 10:00 – 22:00 (vineri-sâmbătă) şi 10:00-18:00 (duminică), unde vor găsi o ofertă editorială bogată pentru adulţi şi copii, cărţi de teologie şi spiritualitate, credinţă ortodoxă, poezie şi proză creştină şi pot beneficia de oferte speciale.

www.doxologia.ro